Apukuski logo
Tilaa nyt

Kuljetuskumppanin valinta edessä? - 5+1 vinkkiä valintaan

Kuljetuspalveluiden kilpailutus on työläs projekti, niin kuin ehkä olet jo huomannutkin. Haasteita valintaan voi tuoda se, ettei tarvitsemiasi tietoja ole helposti saatavilla tai saamasi tiedot ovat vaikea selkoisia. Kun tieto on levällään eikä siitä tahdo saada tolkkua, voi palveluntarjoajien vertailu koitua niin haastavaksi, että ison ja näkyvän toimijan valinta vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta. Kuitenkin pieneltä toimijalta saatat saada parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua, joka on arvossa arvaamattomassa arjen koitoksissa. Lisäksi joustava ja asiakaslähtöinen logistiikan yhteistyökumppanuus näkyy asiakkaillesi asti.

MITÄ OTTAA HUOMIOON KULJETUSKUMPPANIN VALINNASSA?

1. ONKO PALVELUNTARJOAJAN TOIMINTATAVAT YRITYKSESI ARVOJEN MUKAISET?

Tämä saattaa unohtua helposti vertailuvaiheessa, sillä kuljetusyritykset eivät juurikaan viesti aiheesta. Vaikka tavaraa toimittaisikin ulkopuolinen taho, luovat asiakkaat käsitystään yrityksestäsi myös kuljetuskumppanisi perusteella. Jos siis kuljetusyritykseltä puuttuu palveluhenkisyys, niin se ei anna tuotteen myyjästäkään kovin hyvää kuvaa. Valitse siis yritys, jolla on samat arvot kuin yritykselläsi, jotta asiakkaasi saavat toiminnastanne oikeanlaisen kuvan.

2. ONKO HINNOITTELU SELKEÄÄ?

Logistiikkakumppaneita vertaillessa yksi haastavimmista asioista on saada selville kuljetusten hinnat. Todella harva kuljetusyritys esittelee hintoja nettisivuillaan ja kun saat hinnaston käsiisi, voi siitä olla todella vaikea saada selkoa. Sekava hinnasto voi johtaa siihen, että et osaa valmistautua kuljetusten todellisiin hintoihin ja myyntieurot katoavat kuljetuskustannusten kattamiseen.

3. KUINKA JOUSTAVASTI JA NOPEASTI PALVELUNTARJOAJA VASTAA POIKKEUKSIIN JA ERIKOISTILANTEISIIN?

Vaikka palveluntarjoaja suoriutuisi tasaisesti toistuvista kuljetuksista erinomaisesti, voi haasteita syntyä poikkeustilanteissa. Selvitä jo vertailutilanteessa, kuinka nopeasti saat kuljetuksen ja onko sillä erillinen hinnoittelu. Joustavan yhteistyökumppanin kanssa säästät paljon harmaita hiuksia.

4. PANOSTAAKO KULJETUSYRITYS ASIAKASKOHTAAMISIIN?

Niinkuin aiemmin todettiin, kuljetuskumppaninne luo myös osaltaan yrityksenne brändiä. Jos kuljetusyritys viestii panostavansa asiakaskohtaamisiin ja arvostelut kertovat samaa, voit olla varma, että saat itsekin yritykseltä hyvää palvelua.

Vinkki: Selvitä onko kuljetusyrityksellä rekrytointi-ilmoituksia. Saat niistä melko hyvän kuvan siitä, millaisia kuljettajia yrityksellä on.

5. MILLÄ TAPAA KULJETUKSET TILATAAN?

Selvitä millä tavalla kuljetusyritykseltä voi tilata kuljetuksen. Useilta toimijoilta löytyy nettivarausjärjestelmä, jonka avulla tiedot ovat varmasti oikein ja voit tehdä tilauksen silloin kun se sinulle sopii. Parhaimmillaan voit varata kuljetuksen samalla, kun olet asiakkaasi kanssa puhelimessa ja voit valita suorilta molemmille sopivan ajankohdan. Varmuuden vuoksi kannattaa selvittää, voiko kuljetuksen tilata myös muilla tavoin (esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse) erikoistilanteita silmällä pitäen.

+1 MITEN KULJETUSYRITYS REAGOI RAHDIN VAURIOIHIN?

Kysy kuljetusyritykseltä, kuinka he reagoivat kuljetuksessa syntyneisiin vaurioihin. Vastauksesta saat hyvän kuvan siitä, kuinka vakavissaan yritys huolehtii kuljetettavista tavaroista, sillä lopulta kaikista tärkeintähän on se, että rahti kulkeutuu ehjänä paikasta A paikkaan B.

Toivottavasti vinkeistä oli apua! Jos kuljetuspalveluiden kilpailutus aiheuttaa haasteita, voit olla meihin yhteydessä. Autamme mielellämme! Yhteystietomme löydät sivulta "Yhteystiedot".


Avainlippu -merkki, Apukuski kuljetus
Luottava kumppani, Apukuski kuljetus, logo
© 2023 Apukuski Logistics
Asiakaspalvelu arkisin klo: 8:30-16:00